Als je van warmte houdt of behoefte aan warmte hebt, is dit een heerlijke massage.

Hotstone massage is een massage waarbij gebruikt wordt gemaakt van warme basalt stenen in combinatie met olie. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van circa 45 graden.

De basaltstenen zijn gevormd vanuit hete lava van vulkanen, gevormd door de elementen aarde, wind, vuur en water. Basaltstenen hebben de mogelijkheid om warmte lang vast te houden.
Deze combinatie van warmte en massage geeft de mogelijkheid om dieper het spierweefsel in te gaan. De warmte van de stenen geeft een weldadige ontspanning van spieren en gewrichten. De warmte stimuleert de doorbloeding, helpt afvalstoffen af te voeren, heeft een ontgiftende werking, ontspant de spieren, geeft je lichaam nieuwe energie en een totaal gevoel van welzijn. Energie gaat makkelijker stromen, waardoor stress en vermoeidheid verminderen. Kortom een aanrader.

Een hotstone massage kan behulpzaam zijn bij onder meer spierpijnen en spierspanningen, een verminderde bloedcirculatie, rugklachten, artritis, reuma, fibromyalgie, menstruatieproblemen en, door zijn ontspannende werking, bij stress (niet bij een burn-out) en angstgevoelens.

Deze massage is niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk, hartaandoeningen en diabetes.

Bij een hotstone massage van 45 minuten wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd.
Bij een hotstone massage van 60 minuten worden voor- en achterkant van het lichaam gemasseerd.