Energetische massage

Deze massagevorm is gericht op de energie van het lichaam.
Het lichaam bestaat uit verschillende energiebanen en energiestromingen zoals de bloedsomloop, lymfestroom, ademhaling en de levensenergie. Door het moderne leven komt het lichaam fysiek en geestelijk onder steeds zwaardere druk te staan. Een energetische massage bevrijdt het lichaam van stress. Het richt zich op de energiestroom in het lichaam en op bewustwording van verschillende sensaties. Deze worden door cliënten bijvoorbeeld ervaren als warmte of koude, pijn, tintelingen, lichtheid, zwaarheid, openheid, geslotenheid.
Wanneer je in balans bent, voel je je evenwichtig, voldaan, compleet, liefdevol. Wanneer je meer uit evenwicht bent, is het meer of minder donker, zwaar, leeg of onrustig in je. De natuurlijke stroom van levensenergie is verstoord. Emoties als boosheid, verdriet, angst of pijn hebben de overhand en nemen ruimte in. Ze verbinden zich met je lichaam of zetten zich zelfs ergens vast. De plaats waar dit gebeurt is bij elk mens anders.
Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats.

massage workshops