Dit  is een instrument waarmee men kan meten, behandelen en testen. Een biotensor werkt op energetische basis en geeft aan waar een eventuele blokkade zit.

Biotensor – Emotioneel Evenwicht
Blokkades zijn emoties die niet of niet goed verwerkt zijn en die zich in het lichaam hebben verankerd. Hierdoor ontstaat emotionele onevenwichtigheid. Dit kan zich uiten door lichamelijke en geestelijke klachten. De acupressuurpunten in de energiebanen van het lichaam geven weer waar deze blokkades zich gemanifesteerd hebben. Met behulp van de biotensor en het activeren van deze acupressuur-punten, door middel van masseren van dit punt, kan de energie in het lichaam weer gaan stromen. Door tijdens het masseren ook nog een affirmatie uit te spreken geven we de hersenen een positieve impuls mee waardoor bijbehorende klachten kunnen verdwijnen.

Biotensor – Bloesemremedies
Bloesemremedies kunnen gebruikt worden voor zowel lichamelijke als geestelijke problemen. Zij hebben een harmoniserende invloed op de gehele mens. Behalve het lichaam beïnvloeden zij vooral de emoties en de geest. De remedies bevorderen positieve gedachten en gevoelens. Negatieve emoties zoals angst, twijfel, boosheid of neerslachtigheid  blokkeren de vrije stroom van energie door het lichaam. Bloesemremedies zetten deze negatieve stemmingen om in vreugde en geestelijke rust. Door het evenwicht in de geest te herstellen, kan ook de eenheid van lichaam en geest hersteld worden. De meeste bloesemremedies zijn gemaakt van planten, struiken en bomen.

Biotensor – Bloesemremedies bij kinderen
De bloesemremedies helpen om de positieve dingen in het kind naar boven te halen en om nare gevoelens te laten verwerken of ermee om te leren gaan. Het kind wordt zich door de druppels meer bewust van zijn gedachten en gevoelens. De bloesemremedies ontnemen het kind niet de kans om van situaties te leren, maar moeilijke periodes waarin het kind bijvoorbeeld té bang, té ongelukkig is, worden met de bloesems vaak wat sneller doorgemaakt. Het kind krijgt inzicht in zichzelf en blijft er niet zo in hangen. Ook een gedragspatroon van een kind dat gebaseerd is op een vroegere gebeurtenis, bijvoorbeeld een geboortetrauma of ziekenhuisperiode, kan veranderen met behulp van de bloesemremedies. Soms is er meteen een reactie, bijvoorbeeld een gevoel van ontspanning of zijn er plotselinge inzichten of veranderingen. Of we zien de reactie binnen enkele weken. Dit hangt ook af van de fase van ontwikkeling waarin het kind zich bevindt. Ook is het van invloed hoe lang een bepaalde klacht al bestaat. Meestal zie je aan het verdwijnen of veranderen van de lichamelijke of psychische symptomen of de bloesemremedies het kind geholpen hebben.