Workshops

U kunt ook zelf leren masseren. Een workshop massage is geschikt voor mensen die willen leren masseren en gemasseerd willen worden. Ervaring is niet vereist.

Tijdens de workshop wordt veel gemasseerd. Er worden eenvoudige basistechnieken uitgelegd en geoefend om op een verantwoorde manier een massage te geven. Zorgzaamheid en aandacht zijn hierbij essentiele uitgangspunten. Verder is er aandacht voor lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Algemene informatie en technieken staan op papier zodat je thuis verder kunt oefenen.

Een workshop voor 2 personen duurt een dagdeel (ochtend, middag of avond). Dit dagdeel wordt in overleg ingevuld. Deze workshop kost € 150,00 (75 euro p.p) incl. instructiemap, een kopje thee en gebruik van massageolie, lakens en handdoeken. U kunt bij een workshop kiezen voor een dagdeel of 2 dagdelen. In een dagdeel leert u basis technieken. In 2 dagdelen leert u basistechnieken en een uitbreiding hiervan.
Mogelijkheden:

  • Workshop: Hoofdmassage
  • Workshop: Schouder-nek massage
  • Workshop: Rugmassage (klassiek of energetisch)
  • Workshop: Voetreflexmassage
  • Eigen programma samenstellen

De workshop ‘Schouder-Nek Massage’ is bijvoorbeeld uiterst geschikt voor mensen die hun partner vriend of vriendin, familie, zoon of dochter, na een lange dag werken of na een stressvolle dag graag willen laten ontspannen. Het gebied van de nek en schouders is het gebied waar druk en spanningen zich ophopen en waar massage dus ook de meeste verlichting zal brengen!

In de workshop ‘Voetreflexmassage’ leer je de basisprincipes van een ontspannende voetmassage. Via de voeten werkt die ontspanning door in het hele lichaam. Voetmassage zorgt voor een goede doorbloeding van de voeten en stimuleert de energiestroom in het lichaam. De voetmassage is niet bedoeld als therapie of geneeswijze maar kan door de ontspanning en de warmte wel positieve effecten hebben op verkrampte spieren, pijn, vochtophoping, stijve gewrichten en de bloedcirculatie. Na deze workshop ben je in staat om een ontspannende voetmassage te geven in huiselijke kring, waar jong en oud van zal genieten.

massage workshops